Garantie Scott

Wij hopen allereerst dat u geen gebruikt hoeft te maken van Scott garantie. Mocht het toch voorkomen doen wij ons best u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. “Fietstijd” is belangrijk en daarom excuseren wij ons voor eventuele ongemakken. Het team streeft ernaar om uw garantiegeval binnen 14 dagen af te handelen. In de procestijd van een garantiegeval heeft u de mogelijkheid een RabbitBikeRent fiets te huren. Voor onze vaste klanten hebben we vaak een gratis Demofiets ter beschikking om te zorgen dat u kunt blijven fietsen.

Koopt u bij Rabbit- bikestore een fiets dan heeft u altijd recht op 2 jaar wettelijke garantie. Scott werkt met een verlengde garantie en alle informatie hierover hebben wij voor u op een rijtje gezet. Onderaan de pagina geven wij aan hoe u een eventuele garantie kunt aanmelden. Wij verlenen ook garantie op Scott fietsen die bij een andere officiële dealer zijn aangekocht en binnen de garantietermijn vallen. Wel zullen wij hiervoor €50,- handelingskosten rekenen en eventuele arbeidsuren worden aan u doorberekend.

Wat valt er binnen de garantie van SCOTT: Defecten in materialen of montage van Frames, Achterbruggen en voorvorken (wanneer dit SCOTT producten zijn). Geassembleerd op volledige fietsen en/of gemonteerd door SCOTT of een SCOTT officieel dealer.

Duur garantietermijn

*De garantie bedraagt 2 jaar, men kan deze voor het frame en achterbrug verlengen naar 5 jaar door uw product binnen 10 dagen na aankoop te registreren op Scott Fiets Registreren voor 5 jaar garantie. Termijn geteld vanaf de datum van aanschaf en enkel geldig voor de eerste eigenaar. *5 Jaar garantie op frames en achterbruggen wordt enkel erkend wanneer men kan aantonen dat het product jaarlijks bij een erkend dealer in onderhoud is geweest. Wij vragen u in een garantiesituatie deze historie te delen (dus ook wanneer u bij een andere SCOTT dealer uw onderhoud heeft laten uitvoeren). *Wanneer men dit onderhoud niet kan bevestigen zal de garantie beperkt worden tot 3 jaar.

*Gambler, Voltage FR en Volt-X modellen hebben een garantietermijn van max 2 jaar!

Gerepareerde of vervangen producten behouden hun garantie tot einde garantietermijn van het ORIGINELE product.

Wat doet Scott in geval van garantie:

Scott vervangt het kapotte product voor eenzelfde of beter product, repareert of wanneer dit niet mogelijk is geeft het een aankoopbedrag retour. Artikelen die niet kapot zijn maar die vervangen moeten worden voor montage van het nieuwe product komen voor kosten van aanvrager. Dit altijd na overleg.

Wat valt niet onder de scott gelimiteerde 5 jaar garantie? Producten die voor verhuurdoeleinden zijn gebruikt. Niet compleet geassembleerde fietsen, Slijtageproducten en draaiende delen als lagers. Schades voortgekomen uit een ongeluk of door nalatigheid, roekeloos gebruik van het materiaal en verkleuring door langdurig blootstellen aan zonlicht. Onjuist uitgevoerde reparaties en montage van producten door niet officiële Scott dealer.

Hoe meld ik garantie aan:

Stuur ons een email op info@rabbitbikestore.nl vermeld daarin wat u heeft geconstateerd waar en hoe dat het gebeurd is. Vul u email aan met de volgend fotos

  • Volledige fiets links
  • Volledige fiets rechts
  • Foto framenummer onder de fiets (kan rechthoekige sticker met blokletters zijn, bent u deze kwijt of onleesbaar dan zit er vaak nog een zilveren stip op met hetzelfde nummer.
  • Foto’s van defect
  • Kopie aankoopnota.

Bij twijfel dient u langs te komen met het product zodat wij deze zelf kunnen inspecteren, anders kunt u wachten op reactie van Scott. Wat kan inhouden dat u de fiets mag brengen om een artikel in te sturen of voor direct montage van garantie product. In geval van online aankomen word deze door onze vervoerder Quickspeed bij u afgehaald, u kunt de fiets dan onverpakt meegeven.

Aanbeveling: Wij adviseren u om enkel bij officiële Scott dealers voor u jaarlijks onderhoud te komen. Daar dit niet wordt gedaan zal de verlengde garantie vervallen.